Λατινικά (Γ Γενικού Λυκείου – Θεωρητικής Κατεύθυνσης)





 
ΒΟΗΘΗΜΑ
ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ


Της
Κατερίνας Γαβαλά





λατινικα γ λυκειου


 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ/ΩΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
(ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ)
ΜΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ



DMCA.com Protection Status Copyrighted.com Registered & Protected


author image

About the Author

This article is written by: Φιλόλογος Ερμής - He has already written over 2.200 articles for Φιλόλογος Ερμής. He has Graduate Diploma in Classical Philology, Postgraduate Diploma in Applied Pedagogic, and is Candidate Doctor(Dph) of Classical Philology. Stay touch with him or email him

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας θα ηθελα να κανω μια ερωτηση!!μεχρι ποσες φορες εχει δικαιωμα ενας μαθητης να δωσει πανελληνιες εξετασεις?

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

Δεν υπάρχει περιορισμός. Απλώς μετά την παρέλευση δύο ετών από τη λήψη του απολυτηρίου του Ενιαίου Λυκείου, αλλάζει ο τρόπος του βαθμού πρόσβασης, εφόσον παύουν να υφίστανται οι προφορικοί βαθμοί του υποψηφίου και ισχύει πια τό ό,τι γράψει.... Συγκεκριμένα:

1. Στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης των Ημερησίων Λυκείων μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν αποκτήσει απολυτήριο Ενιαίου ή Γενικού Λυκείου ημερησίου ή εσπερινού (με ενδοσχολικές ή με εθνικού επιπέδου εξετάσεις) ή παλαιού τύπου ή ισότιμου σχολείου εσωτερικού ή εξωτερικού, ή Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής ή Μειονοτικού Σχολείου της Θράκης καθώς και οι μαθητές της τελευταίας τάξης των σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής.
Μπορούν επίσης να συμμετέχουν και οι μαθητές της τελευταίας τάξης ξένων σχολείων που λειτουργούν στην Ελλάδα καθώς και οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Μειονοτικών σχολείων της Θράκης υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποκτήσει το απολυτήριο του ξένου σχολείου ή του Μειονοτικού σχολείου πριν την έναρξη των εξετάσεων με εξαίρεση τους μαθητές της Ιταλικής Σχολής Αθήνας, της Ελληνογερμανικής Σχολής Αθήνας, της Ελληνογερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής οι οποίοι καταθέτουν αντίγραφο του απολυτηρίου τους στο Γενικό Λύκειο που κατέθεσαν την Αίτηση – Δήλωση πριν τους χορηγηθεί η Βεβαίωση Πρόσβασης.

2. Οι απόφοιτοι (σ.σ. προηγούμενων ετών υποψήφιοι), οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου για να αποκτήσουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ πρόσβασης το τρέχον σχολ. έτος, προκειμένου να είναι υποψήφιοι για το 90% των θέσεων εισακτέων, με την Αίτηση – Δήλωση εκφράζουν την επιθυμία τους για τα ειδικά μαθήματα, την κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας επιθυμούν να εξεταστούν, το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας που επιλέγουν να εξετασθούν σε εθνικό επίπεδο, καθώς και αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές ή για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Έκτός αυτών εκφράζουν την επιθυμία τους για το μάθημα επιλογής «ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ» σημειώνοντας Χ, αν επιθυμούν να εξεταστούν και σε αυτό, ή αφήνοντας κενό, αν δεν επιθυμούν να εξεταστούν.
Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ημερήσιο Γενικό Λύκειο.

3. Αν αποκτήθηκε σε διαφορετικού τύπου σχολείο από αυτό της αποφοίτησης (π.χ. τελείωσε την προτελευταία τάξη στο εσπερινό Λύκειο και μετά από μετεγγραφή τέλειωσε ημερήσιο Ενιαίο Λύκειο ή αντίθετα). . Για τους αποφοίτους Ενιαίου Λυκείου που λαμβάνουν μέρος στις φετινές εξετάσεις μετά την παρέλευση δύο ετών από τη λήψη του απολυτηρίου του Ενιαίου Λυκείου, καθώς και για τους αποφοίτους άλλου τύπου Λυκείου ή άλλου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικού από αυτό του Γενικού Λυκείου που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης για να αποκτήσουν τη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ», Γενικός Βαθμός Πρόσβασης είναι ο Μέσος Όρος (Μ.Ο.) των γραπτών βαθμών που πέτυχαν στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων της Γ’ τάξης που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο. Κατά τον υπολογισμό του Μ.Ο., ως γραπτός βαθμός των μαθημάτων στα οποία ο απόφοιτος όφειλε να εξεταστεί αλλά δεν εξετάστηκε, λαμβάνεται το μηδέν (0).
4. Εφόσον κατά τον υπολογισμό των βαθμών πρόσβασης προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε, ο Γενικός Βαθμός
5. Πρόσβασης υπολογίζεται με προσέγγιση εκατοστού, ενώ ο βαθμός πρόσβασης των μαθημάτων υπολογίζεται με
6. προσέγγιση δεκάτου.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστω πολυ!με βοηθησατε και με το παραπανω!!ελπιζω και ευχομαι να ειστε και φετος κοντα στα παιδια!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας ! Ακουσα οτι βγηκε νομος οτι πλεον οι μαθητες δεν θα μπορουν να δινουν παραπανω απο 2 φορες παννεληνιες εξετασεις ! Ξερετε αν ισχυει κατι τετοιο ? γιατι εχω τελειωσει τ 2010 κ εχω δωσει 3 φορες κ θελω να δωσω ξανα φετος ! ευχαριστω !

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

Όχι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.
Όσες φορές θες δίνεις. Το διακαίωμα όμως της διατήρηση του προφορικού βαθμού είναι πεπερασμένο και η επιλογή κατάθεσης μηχανογραφικού με το 10% περιορίστηκε πρόσφατα στις 2 το πολύ χρονιές
......................
Υποβάλλεται :
-από τους αποφοίτους Λυκείου ή Β΄ κύκλου ΤΕΕ ή κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου ΓΕΛ για να αποκτήσουν Βεβαίωση πρόσβασης ή να αντικαταστήσουν τη Βεβαίωση πρόσβασης που ήδη κατέχουν.
-από τους αποφοίτους Ενιαίου ή Γενικού Εσπερινού Λυκείου ή παλαιού τύπου εσπερινού Λυκείου που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του εσπερινού ΓΕΛ για να αποκτήσουν Βεβαίωση πρόσβασης ή να αντικαταστήσουν τη Βεβαίωση πρόσβασης που ήδη κατέχουν.
-από μαθητές ή αποφοίτους ξένου σχολείου στην Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου ΓΕΛ
-από μαθητές ή αποφοίτους μειονοτικού σχολείου που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου ΓΕΛ
Με την Αίτηση- Δήλωση, οι πιο πάνω υποψήφιοι των περιπτώσεων (α) & (β) δηλώνουν:
Α) Το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά.
Β) Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», εφόσον επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά (βλ. ΚΕΦ 3ο , παρ 2).
Γ) Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), που επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.
Δ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι εσπερινού ΓΕΛ).
Ε) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
ΣΤ)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.
Ζ) Αν θα εξεταστούν στα μαθήματα της Γ΄ ημερήσιου ή Δ΄ εσπερινού ΓΕΛ, καθώς και την κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά.

Χαρά στο κουράγιο σας πάντως... Αν θέλετε αποστείλατε στο μέιλ μου τις απαντήσεις των εξής ερωτημάτων:
1. δεν έχετε περάσει κάπου αυτές τις φορές που δίδετε;
2. στοχεύετε σε κάποια σχολή μόνο;
3. ποιό μάθημα σας κάνει την ζημιά;
4. μένετε Αθήνα; και πού;
5. δεν είχατε βοήθεια αυτές τις φορές που δίδετε; τί έφταιξε;

μπορεί αν όλα είναι ευνοϊκά να σας αναλάβω έστω και δωρεάν...είναι ανεπίτρεπτο να δίδετε την μάχη αβοήθητος/-η

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρισκω το e mail σας..αν μου τ δωσετε ευχαριστως να σας απαντησω!!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

Αν κοιτάζατε ολίγον τι δεξιά, πάνω απο την φωτ/φία μου....
filologos1999@gmail.com